Is het je ooit overkomen, loop je de keuken of woonkamer van iemand binnen en voel je je gewoon zo gezellig, ontspannen en comfortabel? Misschien hebben ze dezelfde meubels en apparaten als jij, misschien staat hun huis niet aan een zonnige kant, maar het voelt gewoon zo goed.

Het psychologische effect van kleuren op individuen is echt iets, en er is veel onderzoek gedaan om dat te bewijzen. We hebben de meest trendy kleuren verzameld om te zien hoe ze onze stemming en dynamiek beïnvloeden.

Zwart

Gedurfd, klassiek en verfijnd

Als het gaat om interieurkleuren is zwart niet de meest voorkomende keuze. Dat is logisch, als je de hele ruimte in het zwart schildert, kan dit een deprimerende en zeer trieste sfeer creëren. Er zijn echter genoeg positieve kanten aan zwart. Het is een neutrale kleur die staat voor exclusiviteit, kracht en luxe.

Het is een uiterst veelzijdige optie, en zwart past goed bij elke kleur. Zwart is ideaal voor het toevoegen van diepte en het naar voren brengen van bepaalde elementen in uw kamer, of het nu gaat om boekenplanken, uw salontafel, fotolijstjes of een feature wall. Gecombineerd met wit is het een perfecte combinatie voor het minimale interieur.

 

Grijs

Rustig, neutraal en veelzijdig

Grijs is al lange tijd een continue trend en lijkt niet snel weg te gaan. Bovendien ziet het er naar uit dat het de kleur van de herfst/winter 2018 wordt. Geen wonder waarom. Grijs is een veelzijdige en neutrale kleur. Het is een geweldige achtergrondkleur, en het kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere kleuren en texturen, waaronder natuurlijk hout, groene planten en opbeurende bloemen. In combinatie met blauw en bruin kan grijs de productiviteit en creativiteit stimuleren.

Volgens feng shui is grijs een passieve kleur, zonder emoties. Vandaar dat veel grijs in een leefruimte angst, spanning, angst en verdriet kan opwekken. Gebruik grijs in kleine hoeveelheden en in combinatie met andere verheffende kleuren.

Wit

Schoon, zuiver en open

Wit wordt geassocieerd met zuiverheid, onschuld, perfectie en eenvoud. Het is perfect voor het creëren van een rustige en kalme sfeer in uw woning, vandaar dat het vaak een go-to kleur is voor een minimaal en schoon interieur.

Witte kleur is geweldig om een leefruimte te vergroten, maar vermijd tegelijkertijd het gebruik van wit in overvloed om te voorkomen dat uw kamer er te steriel uitziet. Als u besluit om vol te gaan met wit, overweeg dan het gebruik van planten, houten meubels en kleurrijke woonaccessoires om uw woning een levendig gevoel te geven. Wit past goed bij elke kleur.

Ook als u niet graag de aandacht vestigt op functionele items in uw huis, zoals jaloezieën, huishoudelijke apparaten of grote meubels, kies ze dan in wit. Houten witte jaloezieën met tapes zijn dit jaar de beste keuze onder de beïnvloeders.

 

Paars

Rijk, dramatisch en koninklijk

Het is tijd om te praten over de kleur van het jaar – ultraviolet of paars in eenvoudige woorden. Historisch gezien was paars een extreem dure kleur om te produceren, vandaar dat het tot op de dag van vandaag rijkdom, royalty’s en macht vertegenwoordigt.

Volgens feng shui verhoogt paars de welvaart, dus als je altijd al een luxueus interieur wilde hebben, begin dan met het introduceren van kleine hoeveelheden paars in je interieur.

Verder is elke tint paars een perfecte kleur voor uw slaapkamer. Donker en rijk paars is een intieme kleur, terwijl licht paarse tinten zoals lavendel en violet een zeer romantische sfeer creëren.

 

Geel

Energiek, vrolijk en stimulerend

Krijg je niet veel zon door je ramen? Creëer een opbeurende sfeer in uw woning door de kleur van de zon in uw interieur te gebruiken. Geel is een optimistische, vrolijke en energieke kleur. Het stimuleert mentale activiteit en spierkracht. Daarom is het een goed idee om geel te gebruiken in kamers waar je een opbeurende sfeer wilt creëren, zoals een keuken, badkamer, woonkamer of gangen.

Vermijd het gebruik van te veel geel in één kamer, want het kan storend zijn, plus studies tonen aan dat baby’s meer huilen in gele kamers.